Duik Nederland Schoon sponsorduik Toolenburgerplas

zondag 26 mei

26 MEI ‘19 organiseert Duik Nederland Schoon de allereerste Sponsorduik voor het Goede Doel; de Plastic Soup Foundation!

Plastic is tegenwoordig overal: in de oceaan, op het land en zelfs in de lucht. Plasticsoep is een van de grootste milieurampen van deze tijd. De Plastic Soup Foundation wil de plastic vervuiling van onze oceaan stoppen aan de bron, want: de plasticsoep begint op onze eigen stoep! Als we zo doorgaan, zit er in 2050 meer plastic dan vis in het water!

Duikers kennen het belang van schone oceanen en het behoud van het kwetsbare onderwaterleven. Deze prachtige onderwaterwereld is in nood en heeft onze steun hard nodig. Wil jij daarom ook in actie komen? Schrijf je dan nu in voor de eerste editie van de Duik Nederland Schoon ‘Sponsorduik'.

HOE WERKT HET?

Doneer aan de Plastic Soup Foundation. Je kiest zelf het bedrag dat je wilt doneren. Door de Plastic Soup Foundation te sponsoren ben je automatisch ingeschreven. Je donatie is dus gelijk je startbewijs!

Schrijf in de reacties “Ik start!”, dan weten wij dat je erbij bent. Dit kan via het facebook event: https://www.facebook.com/events/684456505327113

Je kan je ook laten sponsoren en/of vrienden uitnodigen om mee te doen. Hoe meer duikers zich inschrijven en niet-duikers die sponsoren, hoe hoger de opbrengst voor de Plastic Soup Foundation!

——————————

DUIK MEE EN MAAK KANS OP DE PLASTICSOEP TROFEE!

De Challenge is een onderwater parcours, waarbij je tijdens je duik een aantal vragen tegenkomt. De antwoorden schrijf je op een leitje en lever je na de duik in bij de wedstrijdleiding. Aan het einde van de dag, om 15.00 uur, maken we de winnaar van de eerste Plasticsoep Trofee bekend. Daarnaast krijgt elke duiker een clean-up zak mee, waar je het afval in kan doen dat je tegenkomt tijdens je duik. Zo is het ook gelijk een Clean-Up dive!

Programma

9.00 UUR – STARTSEIN

Elk buddy team kan tussen 9.00 en 14.00 uur starten op een tijdstip naar keuze. Tot uiterlijk 14.30 uur kan je de antwoorden inleveren!

15.00 UUR - UITREIKING PLASTICSOEP-DUIKTROFEE

De totale opbrengst van dit evenement gaat naar de Plastic Soup Foundation. Zo vechten we samen voor schonere oceanen en een gezondere wereld.

——————————

Tot aan de waterkant! We maken er met z’n allen een geweldig duik-spektakel van. Wij hebben er zin in!!

Team Duik Nederland Schoon