Zaterdag 25 april beter niet duiken bij Zierikzee

De Nederlandse Onderwatersportbond (NOB) adviseert om komende zaterdagmiddag niet te gaan duiken bij de duiklocatie Levenstrijd bij Zierikzee. Daar organiseert de NOB dan voor het laatst een testduik in voorbereiding op het WK Onderwaterfotografie.

 

Test

"Met ongeveer dertig WK-vrijwilligers testen we dan voor het laatst de logistiek rondom de duiklocatie, de inzet van de vrijwilligers en een aantal hulpverleningsscenario's", vertelt projectleider van het WK Desmond van Santen.

 

Druk

Van Santen: "De duiklocatie is aanstaande zaterdag gedurende de testduik gewoon open, maar het kan drukker zijn dan je gewend bent. Het is dus handiger om ergens anders te gaan duiken. "

 

WK

De duikers gaan rond 14:30 uur te water, waarna er 60 minuten gedoken mag worden. Het WK Onderwaterfotografie is over een maand<http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2014-05-19/682144/duikplekken-wk-on

derwaterfotografie-bekend#.VTatdCHtlBc>. Tachtig deelnemers uit twintig landen doen eraan mee, voor meer info zie de website van het WK Onderwaterfotografie<http://www.netherlands2015.com/nl-nl/Home>.