Emergency Oxygen Provider Specialty

Dit is een cursus eerste hulp zuurstof verzorging (van DAN of PADI). Leer de ins en outs van zuurstof toediening “100% Zuurstof een must bij duikongevallen behandeling”. Afgezien van reanimatie is het toedienen van zuurstof de belangrijkste eerste hulp bij duikongevallen. Je leert dit al bij je allereerste duikcursus. Vaak is aan de waterkant een zuurstofkoffer aanwezig, maar hier heb je alleen wat aan als je weet hoe deze te gebruiken.

Tijdens de cursus Emergency Oxygen Provider krijg je veel achtergrond informatie over het gebruik van zuurstof bij duikongevallen. De voordelen en risico’s van zuurstof, het omgaan met zuurstof, fysiologie enz. komen aan de orde. Er is uitgebreid de gelegenheid om zelf te oefenen door in verschillende scenario’s eerste hulp te verlenen en zuurstof toe te dienen.

PADI Oxygen Provider: 1 dagdeel

DAN Oxygen Provider: 1 dagdeel, je moet in het bezit zijn van een geldig EHBO brevet of gelijkwaardig brevet (bijvoorbeeld EFR) in kunstmatige beademing en hart reanimatie.

DAN Advanced Oxygen Provider: 1 dagdeel, te volgen na DAN Oxygen Provider

Dit programma is ontworpen om de vaardigheden en kennis te onderwijzen die nodig zijn voor het levensreddend handelen en te reanimeren met reanimatie technieken om een duiker die niet ademt te helpen. De cursus is in twee delen onderverdeeld: Het gebruik van de Manual Triggered Ventilator (MTV, ook bekend als reanimatie overdrukventiel) en het gebruik van de AmbuBallon (BVM)

Aanmeldingformulier Specialty

Image CAPTCHA
Vul de letters in uit de afbeelding.