Paasduik Toolenburger Plas met Paasbrunch

maandag 05 april

We maken tweede Paasdag een Paasduik bij duikstek Toolenburger Plas in Hoofddorp. Ga je mee zoeken naar de Paaseieren? We verzamelen om 11:00 uur bij de duikstek. De duik is geschikt vanaf Open Water. Na de duik gaan we genieten van een heerlijke Paasbrunch! Iedereen neemt wat lekkers mee, zodat we we een divers aanbod van lekkers hebben. Duikleider en Paasbrunchregelaar is Carmen van der Meij en Corine Chaudron. Opgeven voor de teamduik en brunch kan via een mail aan gertine@divepost.nl, in de winkel of via facebook event.

 

Duikstek

Op drie locaties, op 3, 7 en 10 meter diep, zijn vijf grote rifbollen afgezonken. Op de rifbollen gaan verschillende soorten sponzen, zoetwater poliepjes en driehoeksmosselen groeien, wat aantrekkelijk is voor vissen en ander leven. Ook is er een platform, wrakjes en wilgenmatten en diverse andere objecten te vinden net als baars, karper en snoek.

 

Route

De locatie van de plas is aan de IJweg, de ingang van de parkeerplaats ligt tegenover IJweg nummer 1213. Tevens de route naar Restaurant Long Island.