Dive Post Dive-equipment

Dive Post Dive-equipment is sinds 2015 het grootste duikcentrum van Nederland en we zijn te vinden aan het Castellumplein 4 in Valkenburg ZH (gemeente Katwijk). Met ruim 1.000 vierkante meter is dit de place to be voor elke duiker, snorkelaar en zwemmer. Dive Post Dive-equipment begon in 1999 als een klein postorder bedrijf maar groeide al snel door tot de grootste duikwinkel van Nederland en een PADI 5* IDC en TecRec duikcentrum.
 

Groot assortiment

In onze winkel van ruim 1.000 vierkante meter vind je een keur aan materialen voor duikers, snorkelaars en zwemmer van uitlopende merken. We selecteren zorgvuldig op kwaliteit en prijsstelling en verkopen alleen materialen waar Dive Post volledig achter staat. Dive Post is een Suunto Experience Center. Naast verkoop hebben ook onderhoud en reparatie een belangrijke plek binnen het bedrijf. Zo bieden we de mogelijkheid om vrijwel elk merk ademautomaat te onderhouden en behoort het keuren van duikflessen ook tot de mogelijkheid.
 

Faciliteiten

Dive Post heeft naast een grote winkelruimte ook twee fris ingerichte theorielokalen, welke zijn voorzien van de modernste presentatie hulpmiddelen. De perfecte locatie voor het volgen, geven en voorbereiden van opleidingen en cursussen. Dive Post heeft natuurlijk ook een vulstation voor het vullen van perslucht (232 en 320 bar). Het vullen gebeurd bij de ingang, waar u ons vulpaneel vindt met 6 x 232 BAR en 4 x 320 BAR vulslangen. Direct naast de ingang is een watervoorziening wat het spoelen van duikspullen erg makkelijk maakt. Tevens beschikt Dive Post over een grote opslagruimte waar de opleidingsmaterialen en verhuurspullen liggen opgeslagen.
 

Opleidingen

Dive Post Katwijk is vanaf het begin actief in het opleiden van nieuwe duikers en in de regio inmiddels een van de grootste duikscholen. Met een team van enthousiaste instructeurs en divemasters kunnen zowel beginnende als meer ervaren duikers terecht voor cursussen. Als PADI 5* IDC kunnen we alle opleidingen aanbieden van open water to instructeur. Als PADI TecRec Center kunnen we ook alle technische opleidingen aanbieden. Voor groepen en bedrijven verzorgen we speciale duikclinics. Voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de de duiksport kan een introductieduik de ideale kennismaking zijn.
 

Ondernemers

Cees en Gertine Langmuur zijn de drijvende kracht achter de winkel in Valkenburg en met een jarenlange ervaring in de duiksport een prima aanspreekpunt voor zowel de beginnende als meer ervaren duiker! Cees heeft jarenlang meerdere bestuurfuncties gehad in de duikbranche en is oprichter en hoofdredacteur geweest van het glossy DuikMagazine (sinds 2012 overgenomen door het blad Duiken).

 

Winnaar Sterkste Schakel Verkiezing 2019

Dive Post werd verkozen als winnaar van de Sterkste Schakel 2019 in de sector Detailhandel Non Food. De motivatie van de jury was zeer lovend en luidt als volgt:

“Dive Post in Valkenburg ZH is een walhalla voor de duikliefhebber. Het is niet alleen een specialistische winkel. Dive Post verzorgt ook PADI opleidingen en bindt haar klanten via het duikteam, waarmee wekelijks duiken worden gemaakt. Bij binnenkomst in de grote winkel in Valkenburg ZH valt meteen de laagdrempelige aanpak op. Zwemvliezen en snorkels voor de beginnende snorkelaar verwelkomen de klant. Direct gevolgd door de eigenaar en zijn partner. Een kop koffie of thee zorgt voor een warm welkom.

Dive Post is in feite zelf de sterkste schakel in de duiksport. Alle facetten komen in dit bedrijf samen. Te beginnen met de duikopleidingen, het verzorgen van de duikuitrusting en daarna het maken van duiken als team. De eigenaren zijn samen de spin in het web, dus eigenlijk de verbindende schakel tussen deze componenten. Met oog voor de natuur, het milieu en een geweldige klantgerichtheid om te komen tot de beste en veiligste duikoplossing. Dive Post is absoluut de nummer 1 in de categorie Detaihandel Non Food.”

Het is een teken van erkenning, zeker in een tijd waarin het in stand houden en uitbouwen van relaties meer tijd en energie vergt dan voorheen. Lees meer op De Sterkste Schakel

 

Onze klanten

Door de jaren heen is ons klantenbestand behoorlijk uitgebreid en divers geworden. Zo leveren we (duik) materialen aan diverse overheidsinstanties, musea, jachtbouwers, beroepsduikers, expedities, duikverenigingen, duikscholen, zwembaden, schietverenigingen, booteigenaren, tv programma's en natuurlijk ook aan zwem-, snorkel- en duikliefhebbers. Heeft u iets bijzonders nodig of een speciale wens? Door onze ruime ervaring en uitgebreid netwerk kunnen we prima meedenken over een oplossing.
 

Webshop

Naast de fysieke winkel beschikt Dive Post ook over een online duikwinkel. En wel onder de naam Diveoutlet. Gemakkelijk vanaf de bank online duikspullen aanschaffen op de tijd dat het u schikt. Dan bent u in onze webshop Diveoutlet aan het juiste adres.

Welke merken voeren wij

Suunto, Aqualung, Bare, Tusa, Cressi, Subgear, Mares, Scubapro, Apeks, Impact, Seac, Poseidon, Dui, Typhoon, Green Force, Metalsub, Oceanreef, Sealife, Polar Bears, Bright Weights, PADI, Oceanic, Cressi-sub, Technisub, Proteye, Divesystem, Citizen, Eco-drive, Promaster, Wiseled, Scubasign, Diveshades, Halcyon, TecLine, XDeep, O'Three, GoPro, Intova, PolarPro, Padi, Seac, Aquasphere, HEAD, 

Welke producten verkopen wij

Maskers, duikbrillen, zonnebril, lenzen op sterkte, snorkels, vinnen, flippers, zwembadvinnen, buitenwatervinnen, splitvinnen, bcd, trimvest, jackets, neopreen pak, natpakken, kinder duikpakket, duikpakken, shorty, tropenpak, droogpak, semi droogpakken, trilaminaat droogpak, neopreen droogpak, ademautomaten, eerste trap, tweede trap, inflatorslang, console, manometer, laarsjes, sokken, handschoenen, drooghandschoenen, duikcomputers, duikhorloge, horloge, promaster, duiklampen, handlamp, kabellamp, lampkoppen, accupakket, back-up lamp, flessen, duikfles, duikcilinder, monoset, dubbelset, kranen, loodgordel, lood, softlood, schrijflei, lei, smb, surface marker buoy, boei, retractor, reel, holsterband, duikmessen, duiktas, duikkoffer, fotocamera, onderwaterhuis, onderwatercamera, flitser, fototas, fotografie en video, volgelaatsmasker, maskerband, retractor, spiralen, slangen, o-ringen, boeken, dvd, toypedo, zwembrillen, badmutsen, oordoppen, armbanden, neusclip, waterschoen, lage duikschoen, visherkenningskaarten, duikkeuring, duikmedische keuring, GoPro, Hero

Welke opleidingen geven wij

Wij geven opleiding van beginnende duiker t/m instructeur. Het zijn PADI en DAN opleidingen. Een aantal bij naam genoemd.  Introduik, introductieduik, kennismakingsduik, DSD, snorkelles, snorkelen, Seal Team, Master Seal Team, Open Water, Advanced Open Water, Adventere Open Water, Rescue Diver, Rescue duiker, Divemaster, Assistent Instructeur, Instructeur IDC

We verzorgen een uitgebreid scala aan specialties, speciaal bedoeld om je kennis en vaardigheden te vergroten. Een greep uit het aanbod:
Diepduik, Droogpakduiker, nachtduik, Stroming en getijde, Nitrox, PPB, Drift, Peak Performance Boyancy, wrakduik, EFR, EFR Instructeur, EHBO, EHBO kinderen, bookduik, Equipment Specialist, onderwater archeologie, (digitale) onderwater fotografie, DUP, onderwater navigator, zoeken en bergen, bergmeer, altitude, ijsduiken, DAN 02, DAN Oxygen Provider, HAMALI, Hazardous Marine Life Injuries, Tec Gas Blender, e-learning, elearning, online opleiding

Plaatsen rond Valkenburg

Katwijk, Rijnsburg, Leiden, Voorhout, Noordwijk, Noordwijkerhout, Sassenheim, Lisse, De Zilk, Wassenaar, Oegstgeest, Warmond, Valkenburg, Bennebroek, Vogelenzang, Hillegom, Beinsdorp, Lisserbroek, Nieuw Vennep, Abbenes, Teylingen, Kaag, Leiderdorp, Voorschoten, Voorburg, Den Haag, Leidschendam, Zuid-Holland