top of page

Advanced Freediver

€ 349,-

3 dagen

Over de Freedive opleiding

Freediving is wereldwijd een fenomeen. Maar dat hoeven we jou niet uit te leggen… Want als Freediver ken jij de basisbeginselen en technieken van deze bijzondere sport. En heb je waarschijnlijk al mooie en uitdagende freedives gemaakt. Wanneer je letterlijk en figuurlijk toe bent aan ‘verdieping’ van het freediven, is de PADI Advanced Freediver de opleiding voor jou.


Tijdens deze vervolgopleiding van PADI Freediver, gaan we verder werken aan jouw theoretische kennis, technieken en vaardigheden. We gaan dieper in op effecten van freediven en jouw lichaam, we ontwikkelen jouw freedive vaardigheden naar een hoger niveau. We werken samen aan nieuwe klaartechnieken, vergroten jouw ‘breathhold ability’, verlengen jouw duiktijden en vergroten jouw maximale diepte. Daarnaast veel aandacht voor buddy-vaardigheden en veiligheidsprocedures. Kortom; de PADI Advanced Freediver Course is de opleiding om jou naar het volgende niveau te brengen.


Hoe ziet de cursus er uit

De Advanced cursus bestaat uit een theorie-gedeelte, 2 zwembadsessies en 2 buitenwatersessies. Om goed voorbereid aan de cursus te kunnen beginnen maak je thuis al het theoriegedeelte. In het zwembad oefen je met statisch en dynamisch freediven en we oefenen klaartechnieken en reddingsvaardigheden. De lat ligt hier hoger dan tijdens de Freediver cursus. Tijdens de buitenwater sessies gaan we nieuwe dieptes opzoeken en we werken verder aan stroomlijning en zwemtechnieken. In Nederland kunnen we in de zomer de duiken in het buitenwater maken. In de andere maanden maken we gebruik van een diep indoor zwembad. Hier rekenen we extra kosten voor.


  1. Theorie middels eLearning – je doet kennis op over gevorderde freedivetechnieken en -uitrusting

  2. Beschutwaterlessen – je leert stretch- en ontspanningstechnieken aan en je verfijnt je Static apnea- en Dynamic apnea-vaardigheden. Het doel:

    • een Static apnea freedive van 2:30 minuut

    • een Dynamic apnea freedive van 50 meter

  3. Buitenwaterlessen – Naast aanvullende buddyprocedures en reddingstechnieken oefen je om diepere Free immersion en Constant Weight Freedives te maken. Het doel:

    • een constant weight freedive naar 20 meter


Vooropleiding: Freediver. Minimum leeftijd 15 jaar 

Aantal duiken: 2 zwembadsessies en 2 buitenwaterduiken.

Dit is inclusief: Theorie lespakket (online) en brevetaanvraag.

Dit is exclusief: Vervoerskosten en entreekosten voor de buitenwater locatie.

Freedive uitrusting is optioneel bij te boeken.


Na deze cursus freedive je comfortabel naar een diepte tussen de 16 en 24 meter.

bottom of page