top of page

Basic Freediver

€ 225,-

2 dagen

Aanmelden

Over de Freedive opleiding

Bij Freediven gaat het om innerlijke kracht, discipline en mentale en fysieke beheersing. Freediven is vooral gericht op jou als duiker – Jij bent het instrument.


Freediven is de onderwaterwereld verkennen op één ademteug. Hoe grensverleggend gaaf dat is, ga je ontdekken tijdens deze Basic Freediver cursus. Freediving is wereldwijd een fenomeen. En wordt snel steeds populairder. Voor sommigen een extreme sport, voor anderen een meditatiewijze en voor weer anderen puur fun. Freediven biedt voor een  ieder wat wils.


Eenvoudig gezegd, is freediven, onderwater zijn en genieten op basis van een enkele ademhaling. En enkel op basis van je ademhaling, want scuba uitrusting komt hier niet aan te pas. Het meest bekend is freediven van de enorme dieptes die freedivers halen op slechts een enkele ademteug. Freediven heeft echter veel meer disciplines. Maar één element hebben ze gemeen; de kunst om zo lang mogelijk je adem in te kunnen houden tijdens de activiteit. Dat kan tijdens Statisch Freediven, waarbij je met je gezicht in het water zolang mogelijk je adem inhoudt. Of tijdens het Dynamisch Freediven, waarbij je een zo groot mogelijke afstand aflegt op een enkele ademhaling. Maar ook bij Constant Weight waarbij je de diepte opzoekt, na een goed voorbereide inademing.


De PADI Basic Freediver cursus is een unieke en bijzondere cursus . Tijdens deze dag leer je de basisbeginselen van het Freediven in het zwembad.


Hoe ziet de cursus er uit?

De cursus bestaat uit een theorie-gedeelte en 2 zwembadsessies. Om goed voorbereid aan de cursus te kunnen beginnen maak je thuis al het theoriegedeelte. Tijdens de cursus maken we 2 zwembadsessies met statisch en dynamisch freediven en we oefenen klaartechnieken en reddingsvaardigheden.


Vooropleiding: Geen. Minimum leeftijd 12 jaar 

Aantal duiken: 2 zwembadsessies

Dit is inclusief: Theorie lespakket (online) en brevetaanvraag. Gebruik Freedive uitrusting is inbegrepen.

bottom of page