top of page

Basic Freediver

€ 225,-

2 dagen

Over de Freedive opleiding

Bij Freediven gaat het om innerlijke kracht, discipline en mentale en fysieke beheersing. Freediven is vooral gericht op jou als duiker – Jij bent het instrument.


Freediven is de onderwaterwereld verkennen op één ademteug. Hoe grensverleggend gaaf dat is, ga je ontdekken tijdens deze Basic Freediver cursus. Freediving is wereldwijd een fenomeen. En wordt snel steeds populairder. Voor sommigen een extreme sport, voor anderen een meditatiewijze en voor weer anderen puur fun. Freediven biedt voor een  ieder wat wils.


Eenvoudig gezegd, is freediven, onderwater zijn en genieten op basis van een enkele ademhaling. En enkel op basis van je ademhaling, want scuba uitrusting komt hier niet aan te pas. Het meest bekend is freediven van de enorme dieptes die freedivers halen op slechts een enkele ademteug. Freediven heeft echter veel meer disciplines. Maar één element hebben ze gemeen; de kunst om zo lang mogelijk je adem in te kunnen houden tijdens de activiteit. Dat kan tijdens Statisch Freediven, waarbij je met je gezicht in het water zolang mogelijk je adem inhoudt. Of tijdens het Dynamisch Freediven, waarbij je een zo groot mogelijke afstand aflegt op een enkele ademhaling. Maar ook bij Constant Weight waarbij je de diepte opzoekt, na een goed voorbereide inademing.


De PADI Basic Freediver cursus is een unieke en bijzondere cursus . Tijdens deze dag leer je de basisbeginselen van het Freediven in het zwembad. De PADI Basic Freediver cursus is een sub-cursus van de PADI Freediver cursus. Het is een fantastische, eerste stap in het aanleren van gedegen freedive vaardigheden. Je doet de basiskennis over freediven op en je gaat technieken oefenen om in een zwembad je adem in te houden.


Om aan de PADI Basic Freediver-cursus mee te kunnen doen moet je 12 jaar of ouder zijn. Je moet voldoende zwemvaardig zijn en een goede, lichamelijke conditie hebben. Je hoeft geen ervaring te hebben met snorkelen, snorkelduiken of freediven.


Hoe ziet de cursus er uit?

De cursus bestaat uit een theorie-gedeelte en 3 zwembadsessies. Om goed voorbereid aan de cursus te kunnen beginnen maak je thuis al het theoriegedeelte. Tijdens de cursus maken we 3 zwembadsessies met statisch en dynamisch freediven en we oefenen klaartechnieken en reddingsvaardigheden. Je leert technieken om je adem in te houden. Ook maak je een static apnea en een dynamic apnea freedive, en leer je de juiste buddyprocedures aan. Het doel is om een static apnea freedive van 90 seconden en een dynamic apnea freedive van een horizontale afstand van 25 meter te maken.


Vooropleiding: Geen. Minimum leeftijd 12 jaar 

Aantal duiken: 3 zwembadsessies

Dit is inclusief: Theorie elearning lespakket en brevetaanvraag. Gebruik van Freedive uitrusting is tevens inbegrepen.

bottom of page