ONDERHOUD

Onderhoud banner.jpg

Op duikmateriaal moet u kunnen vertrouwen. Laat daarom alle apparatuur regelmatig onderhouden. De vuistregel is minimaal één keer per jaar of bij frequente duikers na 100 duiken. Onderhoud is een secuur werk. Wij hebben hiervoor de juiste opleiding, ervaring, onderdelen en gereedschap.

Onderhoudsmonteurs

Bernard van de Weerdt, Hylke Salverda en Cees Langmuur zijn gecertificeerd voor het onderhoud van alle grote merken. Het onderhoud van uw duikuitrusting is bij ons in goede handen. 

 

Ademautomaat

Bij het servicen halen we alles uit elkaar om de onderdelen ultrasoon te reinigen. We vervangen de O-ringen en de andere voorgeschreven onderdelen. Gemiddeld duurt een servicebeurt één tot twee weken. U kunt natuurlijk ook in de tussentijd een automaat huren. De  servicebeurt is exclusief de te vervangen onderdelen die buiten de standaard onderhoudsset vallen. Dit kan bijvoorbeeld de middendrukslang zijn. Hierover krijgt u tijdig bericht, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 

Trimvesten

Bij trimvesten maken we de inflator en ventielen schoon en vervangen we de nodige onderdelen. Verder controleren we het vest op lekkage en op slijtage aan de sluitingen. Daarnaast spoelen wij het vest aan de binnenkant met BC-life. Geïntegreerde vesten zoals de HUB en de Airtrim hebben een meerprijs. Tenzij er onderdelen besteld moeten worden, duurt de servicebeurt gemiddeld  een paar dagen.

 

Computers en horloges

Een batterijwissel voor een Suunto computer kunnen we doen terwijl u wacht. Dit geldt ook voor veel andere merken. Sommigen sturen we op naar de leverancier en dan duurt dit twee weken. Batterijen van horloges laten we vervangen bij een erkend horlogemaker. Dit vanwege de afpersing. Bij Dive Post persen we het horloge zelf af. Als u een half uur tijd heeft kunt u er op wachten.

 

Pakken

Reparaties aan pakken - zoals seals vervangen, stukken innemen en naden plakken - laten we doen door een specialist. Behandel kleine beschadigingen zelf met Aquasure. Als u een droogpak hebt, denk er dan aan om de ventielen te laten servicen en wees zuinig op de rits. Behandel deze met de juiste wax. Het schoonmaken van pakken kan u gemakkelijk zelf doen met Wetsuit Shampoo en Myrazyme Conditioner. In verband met de vele mogelijkheden zijn de prijzen alleen op aanvraag beschikbaar.

 

Duikflessen

Bij een jaarlijkse visuele inspectie maken we de kraan schoon, vervangen we alle o-ringen en eventueel andere onderdelen die aan vervanging toe zijn. Ook controleren we de binnenkant van de fles op roestvorming, vocht en andere vervuiling. Bij onregelmatigheden zullen we u adviseren om een hydrostatische keuring te laten doen. De hydrostatische keuring is in Nederland verplicht elke vijf jaar. De keurdatum staat op de hals. Zit er aan de buitenkant van uw fles veel roest, dan is het tijd om de buitenkant te laten stralen en spuiten.

SERVICE & ONDERHOUD
Onderhoud 1.jpg
Onderhoud
Tarief
Ademautomaat
109
Stage set
89
Dubbelset
185
Sidemount set
185
Oceanreef FFM
119
Trimvest
39
Trimvest met Air 2
49
Keuren Duikfles
62,95
Service Kraan
30
Service Kraan dubbelset
75
Batterijwissel computer
29
Batterijwissel Zender
39
Batterijwissel Horloge
25
Batterijwissel Citizen
55
Visuele inspectie
15
Spoed tarief

Bij spoed op onderhoud hanteren wij een toeslag van 25 euro

Abonnement op onderhoud

We hebben een speciaal abonnement voor onderhoud. Laat jaarlijks je duikuitrusting onderhouden voor een vast tarief. Vraag in de winkel naar de abonnement mogelijkheden.
 

Korting Teamleden

Teamleden krijgen op 10% korting op het abonnement.