top of page

Freedive Introductie

€ 30,-

1 avond

Over de Freedive opleiding

Freediven gaat over innerlijke kracht, discipline en beheersing. Door middel van de juiste technieken, veilig en gecontroleerd je grenzen verleggen. De ultieme rust ervaar je als je zonder allerlei materialen, in complete stilte, door de onderwaterwereld glijdt. De Freedive introductie is je eerste stap op de ontdekkingsreis waarom freediven zo’n populaire manier is om de wereld onder de golven te ontdekken.


We gaan je laten proeven aan het freediven. Door een praktijksessie krijg je een goed beeld van wat deze prachtige sport inhoudt. Je moet minimaal 12 jaar oud zijn, een goede zwemvaardigheid hebben en fysiek gezond zijn. Je hoeft geen eerdere ervaring met snorkelen of freediven te hebben.


Tijdens de Freedive Introductie laten we je verschillende disciplines binnen het freediven ervaren. Naast een theorie uitleg ga je het zwembad in om een aantal freedive disciplines te oefenen en ervaren. De freedive sport gebruikt andere materialen dan de duiksport en dat zal je zien en ervaren.


  • Theorie: We starten met een uitleg over wat je in het zwembad gaat doen. Je gaat ook al een paar oefeningen doen om alvast te proeven aan wat je in het zwembad gaat doen.

  • Statisch: Hier ligt de freediver aan de oppervlakte met het gezicht in het water en houdt zijn of haar adem in. Het doel is om zo lang mogelijk de adem in te houden.

  • Dynamisch: Hierbij wordt onderwater een afstand gezwommen met gebruik van freedive vinnen. Het doel is om ver mogelijk te zwemmen.

bottom of page