top of page

IDC VOORBEREIDINGEN

Met onderstaande informatie helpen we je op je voorbereiding voor de start van de IDC. De IDC is intensief, als je bent voorbereid, dan zullen we veel plezier beleven.

Start al met je voorbereidingen vandaag!

Voorbereiding duiktheorie
 1. Begin je IDC-voorbereidingen met het nieuwe Online IDC Crew Pack en de Instructor Manual. Als je een Divemaster in actieve status bent, dan kun je de nieuwste PADI Instructor Manual downloaden van hun website. Het is belangrijk dat je begrijpt hoe de handleiding werkt en hoe je efficiënt de juiste informatie kunt vinden.

 2. Maak de vragen van het Diving Knowledge workbook en bestudeer daarnaast de Encyclopedie. In het nieuwe IDC Online crew-pack vind je het Diving Knowledge workbook online.

 3. Zorg dat je bekend bent met de Cursusboeken van de Open Water Duiker-, de Advanced-, de Rescue Duiker- en de Divemaster-cursus. Uiteraard kun je de herhalingsvragen en toetsen uit deze boeken opnieuw maken om je kennis op te frissen.

 4. Bekijk de PADI Open Water- en Rescue Duiker-video of je PADI E-learning. Het is een handig hulpmiddel om alle duiktheorie op te frissen.

 5. Maak de zelfstudie van de EFR-handleiding voor instructeurs. De antwoorden van de Medische Vragen vind je in de studentenhandleiding aan het einde.

Voorbereiding praktijk
 1. Oefen de 24 water-vaardigheden. De evaluatie-criteria zijn dezelfde als in je Divemaster Cursus. Oefen ook je Rescue Diver vaardigheden. Je moet ze nu op demonstratieniveau laten zien. Natuurlijk is er niet één manier om je vaardigheden te oefenen, zolang we de PADI-normen maar blijven volgen. Tijdens de IDC zal Course Director Chris je veel voorbeelden laten zien en oefen je verschillende manieren om een ​​skill te doen.

 2. Zorg dat je bekend bent met de vaardigheden van de Advanced Open Water Duiker-cursus: Knopen leggen, Hefballon, Onderwater Navigatie en je Beheersing van het drijfvermogen. In de PADI-app vind je de knopen. Je vindt ze ook in het Advanced Open Water boek, in het hoofdstuk Zoeken en Bergen.

 3. Fris je demonstratie van Rescue 7 op; mond op mond en mond op maskerbeademing. Tijdens de Covid-periode zullen we extra veiligheidsmaatregelen nemen tijdens deze vaardigheden.

 4. Wees Gezond. Tijdens de IDC krijg je een zwemtest van 400 meter. Grijp de kans om te duiken wanneer het mogelijk is. Onthoud dat het leuk is om te duiken, goed voor je gezondheid en het moet ook veilig zijn.

 5. Blijf in contact met Course Director Chris. Zij kan je helpen met de online voorbereiding en vragen beantwoorden.

Wat hebben we van je nodig voordat je de IDC start?

 • Een kopie van een logboekpagina welke vermeldt dat je 100 of meer duiken hebt.

 • De medische verklaring (origineel en kopie), niet ouder dan 12 maanden

 • 3 pasfoto’s (voor je certificaten)

 • Je PADI Divemaster nummer

 • Kopieën van certificaten welke GEEN PADI certificaten zijn (van OW t/m DM)

 • Een verhaal van jezelf waarin je verteld waarom je PADI Instructeur wilt worden (A4)

 • En als je de EFRI cursus volgt, zorg dat de zelfstudie herhalingsvragen gemaakt zijn.

 

Wat heb je zelf nog nodig tijdens de IDC en IE?

Volledige duikuitrusting, een horloge of computer met secondes (voor onderwater), een kompas, fluitje, SMB, Rekenmachine (mag ook je telefoon zijn), Markeerpennen, Pocket Mask, RDP en ERDP, het nieuwe IDC Crew Pack,  De Instructeurs Manual

 

Het examen en de OWSI-applicatie betaal je aan PADI (dit gaat het makkelijkst met creditcard).

 

Met bovenstaande informatie helpen we je op je voorbereiding voor de start van de IDC. De IDC is intensief, als je bent voorbereid, dan zullen we veel plezier beleven.

Hoe meer je je voorbereidt, hoe gemakkelijker de IDC zal zijn!
bottom of page