top of page

ADAPTIVE SERVICES FACILITY

Adaptive-techniques-groep_edited.jpg

Dive Post is in 2023 uitgeroepen tot het eerste PADI Adaptive Services Facility in Nederland. Een geweldige erkenning en uiteraard dik verdiend. Gertine en Cees Langmuur zetten zich namelijk al jaren in om de duikgemeenschap toegankelijker te maken, want duiken is voor iedereen!

Wat is een PADI Adaptive Services Facility?

Een PADI Adaptive Services Facility is een PADI duikcentrum dat uitgebreide operationele diensten en infrastructuur biedt om tegemoet te komen aan de behoeften van duikers met fysieke, psychologische en/of mentale problemen.

In de praktijk betekent dit personeel dat specifiek is opgeleid in adaptief duiken en ondersteuning,  beschikbare training voor duikers die meer willen leren over adaptieve technieken en ondersteuning, zeer toegankelijke winkel- en klaslokalen evenals toegankelijke zwembad- en duikstekken.

Deze erkenning is voorbehouden aan PADI centra die alles in het werk stellen om alle duikers een inclusieve ervaring te bieden vanaf het moment dat ze bellen of bij het duikcentrum aankomen tot en met de duikervaring.

Ons duikcentrum is zeer toegankelijk en volledig rolstoelvriendelijk. Ook onze duikfaciliteiten zijn  zeer toegankelijk. Alles op de begane grond, een invalideparkeerplaats bij de ingang en aangepaste toiletvoorziening. Daarnaast is onze Staff getraind in Adaptive duiktechnieken en kunnen wij deze PADI opleidingen verzorgen voor duikers die ook graag hun blik willen verruimen. 

Februari 2024 - PADI Regional manager Margriet Schuur: "Proficiat aan Dive Post om vooraan te staan bij het duiken met een uitdaging. Als eerste Adaptive Technology Center in Nederland, als eerste het specialisme aanbieden en dus als eerste bekroond met Uitmuntende bijdrage aan mens en menselijkheid, PADI's derde pijler van verandering"

PADI ADAPTIVE SERVICES FACILITY
PADI Award 2024.JPG
adaptive.jpg
PADI award PEOPLE & HUMANITY 2024.jpg
bottom of page