top of page

Open Water Instructeur

Word PADI Instructeur en volg de Instructor Development Course. Leer volgens het PADI systeem lesgeven.

Ben je een PADI Divemaster en zoek je een nog leukere uitdaging, dan is de PADI IDC iets voor jou. Word PADI Open Water Scuba Instructor bij 5* IDC Dive Post en je krijgt de kans om op plaatsen te werken waar anderen alleen van kunnen dromen. De volledige IDC bij Dive Post krijg je van PADI Course Director Chris Azab die internationale ervaring heeft met het opleiden van instructeurs.


Tijdens de IDC leer je hoe je via het PADI systeem lesgeeft en hoe je jouw enthousiasme en kennis kunt overbrengen aan anderen. Theoriesessies, zwembad oefeningen en buitenwaterduiken, het komt allemaal aan de orde.

Instructeurs Development Cursus

De Instructeurs Development Cursus (IDC) bestaat uit twee delen, de Assistent Instructeurs (AI) cursus en de Open Water Scuba Instructeurs (OWSI) cursus.


De combinatie van de AI cursus en de OWSI cursus maken samen de IDC. Het is mogelijk om alleen de AI cursus te doen en later de OWSI cursus. Dit is wellicht interessant voor kandidaten die niet volledig de tijd hebben om het complete IDC te volgen of extra tijd nodig hebben om hun duikervaring verder te ontwikkelen.

100% Slagingsgarantie

Onze Course Director Chris Azab geeft je de beste IDC welke je kan bedenken, zodat 5* IDC DivePost een 100% slagingsgarantie kan bieden. Je krijgt tijdens de IDC een advies of je klaar bent voor het officiële PADI Instructeurs Examen. Als je tijdens de voorbereidingsdag de scores behaalt die nodig zijn voor het Divemaster examen en de gehele IDC volgt, dan krijg je van ons gewoon die 100% Slagingsgarantie. Natuurlijk wil je de eerste keer slagen, maar als je onverwacht niet slaagt dan kun je geheel kosteloos de volgende IDC volgen. Natuurlijk verwachten we wel dat je goed voorbereid bent en dat je je volledig inzet tijdens de IDC.

Wat kun je nu als PADI Open Water Scuba Instructeur?

 1. Lesgeven in Discover Scuba Diving Programma’s

 2. Lesgeven in PADI Scuba Diver- en Open Water Diver Cursus

 3. Lesgeven in Adventures in Diving, Rescue- en Divemaster Cursus.

 4. Lesgeven in EFR Cursussen (na het succesvol afronden van een EFRI Cursus)

 5. Lesgeven in de Specialties Project AWARE, Coral Reef Conservation en Peak Performance Buoyancy

 6. Lesgeven aan kinderen, PADI Bubblemaker en PADI (Master) Seal Team

Direct na de IDC kun je doorgaan en het MSDT programma volgen. Hierdoor ben je onmiddellijk een waardevolle Instructeur en direct inzetbaar.


Vereisten
 • Je bent PADI Assistent Instructeur (of minimaal 6 maanden duikinstructeur van een andere organisatie.

 • Je hebt een Medische verklaring, niet ouder dan 12 maanden.

 • Je hebt minimaal 60 gelogde duiken met ervaring in nacht-, diep- en navigatie duiken.

 • Je bent minimaal 6 maanden gecertificeerd als duiker.

 • Je hebt een EFR certificaat met Care for Children, max 24 maanden oud (of vergelijkbaar certificaat) en je neemt deel aan de EFR Instructeurs cursus, of je bent al EFR Instructeur.

Gallery
bottom of page