top of page

Specialty Instructeur

Als PADI Instructeur wil je bij blijven leren. Verdiep jezelf als Specialty Instructeur.

De PADI Specialty Instructeur Training Programma’s zijn er om kandidaten te leren hoe ze PADI Specialties kunnen organiseren, promoten en hoe ze erin les kunnen geven. Deze training is voor ervaren PADI Instructeurs EN voor kandidaten die juist ervaring op willen doen en direct na hun IDC ook Specialty Instructeur willen worden.


Volg de training bij onze PADI Course Director en je ontvangt de nieuwste informatie over PADI Standaards, trainingstechnieken, marketinginformatie. Je hebt maar 10 gelogde duiken op het gebied van die Specialty nodig in plaats van 20 (voor als je zelf de Instructeurs Specialty bij PADI aanvraagt) en de applicatie bij PADI is een stuk goedkoper.


Het is ook perfect voor IDC kandidaten, welke nog geen 100 gelogde duiken hebben (voor deelname aan het PADI Instructeurs Examen) om meer ervaring op te doen, voordat ze PADI Instructeur worden.

Vereisten voor deelname aan de Specialty Instructeur Training
  • Je bent PADI Divemaster voor de Instructeur Specialties Digitale Onderwater Fotografie en Emergency O2 Provider

  • Je bent PADI Assistant Instructeur en hebt een IDC in de afgelopen 12 maanden gevolgd

  • Je bent PADI Instructeur of hebt net je IDC gedaan


Specialty Instructeur Adaptive Techniques

Leer je cursisten speciale technieken als ze wilen duiken met allerlei verschillende soorten mensen. Voor mensen met een handicap als ook voor mensen met een bepaalde ziekte of stoornis. Zijn er support duikers nodig? Zeer interessant om te volgen. We bieden ook de specialty Adaptive Support Duiker, Adaptive Techniques Diver/Adaptive Techniques Instructor Combo aan.

Specialty Instructeur Boot

Bootduiken is super relaxed. Alleen waar laat je je uitrusting, hoe ga je het water in en uit, hoe vind je je boot terug.Wat is er aanwezig op een boot. Voor velen een vraag. Hoe leuk is dit om te geven aan je leerlingen en samen bootduiken te maken.

Specialty Instructeur Diep

Houden jouw cursisten van de diepte? Willen ze speciale plekken bezoeken. Je leert ze in deze cursus hoe het is om zonder decoduiken op een veilige manier naar 40 meter te kunnen duiken.

Specialty Instructeur Dive Against Debris

Geef jij ook om het milieu en wil jij dit aan je studenten overbrengen? Hoe leuk is het om samen schoonmaakacties op te zetten. Je leert je student de juiste technieken te gebruiken om zorgvuldig het onderwaterleven te sparen.

Specialty Instructeur Droogpak

Een droogpak kopen is makkelijk, er mee duiken op een veilige manier, is toch even anders. Leer je cursisten op een leuke manier, hoe met hun droogpak om te gaan en hoe ze een goed neutraal drijfvermogen krijgen. Ook het onderhoud komt aan de orde. Je Course Director geeft je allerlei tips.

Specialty Instructeur DPV

Heb jij een DPV en wil je er vaker mee duiken? Waarom ga je er niet mee lesgeven. Erg leuk om een rondje Vinkeveen te doen bijvoorbeeld. Je leert je cursisten om veilig en gemakkelijk sneller meerdere plekken te zien.

Specialty DSAT Gasblender

Ben jij wat technischer en wil jij jouw cursisten leren blenden en zelf NITROX leren maken? Heb je een blend systeem? Ook deze Specialty wordt in een Combo student/instructeur gegeven.

Specialty Instructeur Multi Level en Computer

Een duik van 40 minuten en toch naar 30 meter geweest? Weet jouw cursist hoe zijn of haar duikcomputer werkt? Maak je cursist bewust van wat er onderwater met de stikstof in je lichaam gebeurt. Plan samen Multi level duiken en je zult zien hoe interessant het is om mensen wat duiktheorie bij te brengen.

Specialty Instructeur Nachtduiken

Voor iedereen is zijn 1e nachtduik heel bijzonder. Tijdens de Nachtduik Specialty laat je je cursist kennis maken met verschillende technieken hoe onderwater te communiceren en wat te doen als je duiklamp onverhoopt uitvalt.

Specialty Instructeur Navigatie

Ben je ook wel eens de weg kwijt geweest onderwater? Deze Specialty is zeker van belang voor duikers die in Nederland duiken en je gaat je studenten op een plezierige wijze leren hoe ze onderwater weer thuis kunnen komen. Er worden verschillende parcours uiteen gezet.

Specialty Instructeur Nitrox

Hoe breng je over dat je langer op diepte kunt duiken met verrijkte lucht en hoe analyseer je een Nitrox fles? Nitrox wordt aanbevolen als je regelmatig twee tot drie duiken per dag maakt. Je dient zelf wel voor deze Specialty gebrevetteerd te zijn alvorens hierin Instructeur te worden.

Specialty Instructeur Onderwater Naturalist

Wat is ecologie en wat is een ecosysteem? Ken je de classificaties onderwater? De relaties tussen dieren onderling? Leer je cursisten over het 6-Kingdom en zoek samen verschillende voorbeelden in jouw duikstek. Zeer interessant voor natuurliefhebbers en misschien niet verwacht, ook erg leuk om in Nederland te geven.

Specialty Instructeur RNLI Sea Survival

Hoe voorkom je problemen op en in zee of hoe ga je, indien er toch problemen zijn, hiermee om. Je geeft je cursisten les in nieuwe skills en laat ze kennismaken met slechte weersomstandigheden. Geef ze vertrouwen en ze redden zich op zee. Je leert hoe je de kennis en oefeningen overbrengt aan je cursisten.

Specialty Instructeur Sidemount duiken

Heerlijk die flessen aan je zij, stabiel evenwicht en drijfvermogen in het water. Leer cursisten met uitdagingen met de juiste configuratie duiken. We bieden speciale Sidemount/Sidemount Instructor Combo’s aan.

Specialty Instructeur Self Reliant duiken

Is jouw student graag aan het fotograferen? Of stuur je je DM wel eens alleen het water in? Doe dit dan in juiste configuratie zodat dit veilig gebeurt. We bieden specialty Self Reliant/Self Reliant Instructor Combo’s aan.

Specialty Instructeur Shark Conservation

Ook in Nederland komen haaien voor. Geinteresseerd om er meer van te weten en dit over te brengen aan je cursisten? Je gaat wellicht met ze op vakantie naar een bestemming waar haaien zijn. Dan is het goed hoe je weet hoe een haai reageert, zowel voor jezelf als je cursist. Vandaar dat we dit in een combo geven, Student/Instructeurs Specialty Shark Conservation.

Specialty Instructeur Stromingsduiken

Hoe ga je te water tijdens stromingsduiken, hoe werk je met de getijden tabel en wanneer gebruik je nu je deco-boei? Heb een duikvlag nodig om stromingsduiken te maken? Heb je stroming tijdens wrakduiken en kun je dan wel foto’s maken? Je krijgt alle praktische tips van je Course Director.

Specialty Instructeur Video

Of je cursist nu met een GoPro wilt filmen of met een andere camera. Leer ze de juiste technieken bij. Niet alleen het filmen zelf, ook het onderhoud en hoe filmptjes te maken.

Specialty Instructeur Visherkenning

Ontdek de diversiteit in het onderwaterleven. Welke vis hoort nu bij welke familie? En hoe herken je dit? Je cursisten zullen veel meer een worden met de natuur en zorgen voor het behoud ervan. Ook zeker interessant om in Nederland te geven, wat velen niet zouden verwachten.

Specialty Instructeur Wrakduiken

Ontdek het geheimzinnige van wrakduiken. Hoe het nu is om in donkere ruimtes te duiken en de weg terug te vinden? Je wijst je cursisten op de gevaren, interessante punten en de staat van onderhoud. En natuurlijk zorg je voor veiligheid. Spannend en uitdagend.

Specialty Instructeur Zoeken en Bergen

Ooit iets onderwater verloren of vind je het interessant om wat op te sporen? Leer je cursisten verschillende zoektechnieken, de juiste knopen en het liften van een bepaald object. Je zult onderwater heel veel ervaring opdoen doordat elke bodem weer anders is samengesteld.

Onderstaande Instructeurs Specialties zijn ook te volgen door divemasters:

Specialty Instructeur Emergency O2 Provider

Bij duikongevallen dien je met zuurstof om te kunnen gaan. Elke duiker zou getraind moeten worden om zijn/haar buddy te kunnen helpen in nood. Deze Specialty kun je ook samen met de Rescue Cursus geven. Deze specialty is leuk om in de winter te geven.

Specialty Instructeur Digitale Onderwaterfotografie

Foto’s maken op het droge kan iedereen, onderwater is dit toch wel heel anders. Je leert je cursisten te letten op hun drijfvermogen, mooie composities te maken en hoe je foto’s kan bewerken, zowel onder- als bovenwater.

Specialty Instructeur Uitrusting

Enorm handig voor iedereen die eigen uitrusting heeft. Je maakt geen specialisten, je leert cursisten het onderhoud om duurzaam met hun duikspullen om te gaan en waarvoor welke uitrusting het beste geschikt is. Voor velen een eye-opener en heel erg leuk om in de wintermaanden te geven.

Gallery
bottom of page