top of page

Rescue

€ 449

5-6 weken

Informatie over de duikopleiding

De PADI Rescue Diver cursus is een belangrijke stap als het gaat om het uitbreiden van de kennis en ervaring van een duiker. Rescue Divers leren niet alleen om naar zichzelf te kijken, maar om na te denken over de veiligheid en het welzijn van andere duikers. Op het niveau van Rescue Diver ben je er aan toe om te leren hoe je omgaat met meer ingewikkelde noodgevallen die bij het duiken kunnen optreden en hoe je technieken kunt toepassen waarmee je direct kunt ingrijpen om anderen in geval van nood te kunnen helpen. Hoewel de aard en de context waarin reddingstraining gegeven wordt ernstig zijn, is de cursus een plezierige uitdaging die het zelfvertrouwen van de duiker vergroot.


Tijdens de PADI Rescue Diver cursus leer je alle technieken die nodig zijn om duikers in moeilijkheden te helpen, én je leert problemen voorkomen. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel.


In deze opleiding leer je stress en potentiële duikongevallen te herkennen, en er op de juiste manier mee om te gaan. Daardoor voorkom je een heleboel problemen. Maar als er toch iets gebeurt, weet je na deze opleiding hoe je kunt helpen bij een (bijna)ongeluk. Een aantal dingen die aan bod komen zijn het behandelen van bijvoorbeeld kramp, hyperventilatie, paniek en uitputting. Verder: reddingsmethoden aan de oppervlakt en onder water, het coördineren van ongeval-situaties en het terugvinden van een vermiste duiker.


Om de opleiding af te ronden moet je in het bezit zijn van een EHBO diploma met reanimatie of een Emergency First Response (EFR) brevet. Deze kan je ook bij Dive Post volgen.

AOW-Gallery-hero.jpg
bottom of page