top of page

Tec Gas Blender

Wil je zelf gasmengsels maken en opgeleid worden tot een gekwalificeerde Nitrox Gas Blender?

Als Technisch of Nitrox-duiker zul je tijdens je cursus vast wel geleerd hebben dat er diverse overwegingen zijn m.b.t. materiaalkeuze, vulmogelijkheden en andere veiligheidsaspecten bij het vullen van nitrox- mengsels en/of trimix- mengsels.

Tijdens de PADI Tec Gas Blender cursus wordt er op deze overwegingen ingegaan. Je zult onder andere leren welke mengmethodes er zijn, welke eisen er aan uitrustingsstukken worden gesteld bij het blenden van nitrox- en trimixmengsels, hoe cilinders zuurstofschoon gemaakt dienen te worden en uiteraard gaan we tijdens de cursus zelf nitrox en trimix kunt blenden. Aan het eind van de cursus ben je dus in staat om een nitrox- of trimix-mengsel naar keuze te maken d.m.v. partial pressure blending.

De cursus bestaat uit twee delen: een nitrox-module en een trimix-module. Het is mogelijk om deze modules apart te volgen of de cursus compleet af te ronden. Voor de trimix-module moet reeds de nitrox-module afgerond zijn. De nitrox-module duurt een dag, zo ook de trimix-module als deze apart gevolgd worden. Bij een combinatie van beide modules zal de cursus vlotter verlopen. Beide modules worden afgesloten met een theorie-examen.

Bij al onze technische opleidingen zijn de brevetteringskosten inbegrepen. Lesmaterialen dienen apart aangeschaft te worden (deze zijn verplicht in verband met de tabellen, ze zijn er alleen in het Engels). Voor gebruik van cilinders geldt: alle geblende gasmengsels worden apart in rekening gebracht.

Kosten

€ 299

Duur

2 dagen

Vereisten

bottom of page