top of page

Tec Trimix

Voor de extreme duiker is er de stap naar Full Trimix duiker. Verleg je grenzen en duik tot max 90 meter.

Na afronding van je PADI Tec 50 cursus kun je de Tec Trimix 65 opleiding volgen om je dieptelimiet naar 65 meter te verleggen of meteen voor de APDI Full TEC Trimix cursus kiezen. Hierbij word je aangeleerd om met trimix tot een maximale diepte van 90 meter te duiken.

Na afronding van de cursus kun je je dieptelimiet zelfstandig verleggen door het opdoen van ervaringsduiken. Er wordt gebruik gemaakt van hypoxische trimixmengsels, die aan de oppervlakte en geringere diepte niet te ademen zijn, zodoende krijg je travelgas mee.

Duiken op deze dieptes zijn niet zonder risico, er wordt veel van je als duiker verwacht, zowel lichamelijk als geestelijk. Om deze reden ligt de nadruk bij de trimixcursussen voornamelijk op veiligheidsprocedures, en het tot in de uitersten beheersen van de duikvaardigheden.

De Tec Trimix cursus bestaat uit een theorie sessie en een examen. Vervolgens is er een beschutwater sessie en 8 buitenwaterduiken. Vanwege de grotere dieptes bij deze opleiding wijken we voor de buitenwaterduiken uit naar Sharm el Sheikh of Malta.


Vereisten voor Tec Trimix
  • PADI Rescue Diver brevet (of equivalent)

  • PADI Tec 50 brevet (of equivalent)

  • Tenminste 150 gelogde duiken hebben

  • Medische verklaring, ondertekend door een duikarts

  • Ingevulde Tec Diver Statement of Understanding

Doe de theorie in Nederland en de TEC Trimix cursus duiken in Sharm el Sheikh of Malta. Vraag naar de mogelijkheden. We hebben goede contacten met gecertificeerde instructeurs in het buitenland.

Kosten

nader te bepalen

Duur

4-6 dagen

Vereisten

Rescue, Tec 50, 150 duiken

bottom of page