top of page

Tec Trimix 45-50

Wil je Trimix duiken maar minder diep? Dan is de Trimix 45-50 wat voor jou.

Maak je technische duiken tot 50 meter en heb je gemerkt dat lucht een narcotische werking bij je heeft? De Trimix 45/50 Distinctive Specialty leert je hoe je helium mixen gebruikt waardoor het narcotische effect op diepte verdwijnt. Je verminderd de hoeveelheid stikstof in je fles en vervangt deze voor helium waardoor je een trimix mengsel krijgt. Afhankelijk van je certificaat (ben je TEC 45 of TEC 50), mag je met helium naar deze dieptes.


In de cursus leer je de voordelen van duiken met Helium en je leert ook de nadelen van duiken met Helium, want die zijn er ook. Je zal praktijk ervaring gaan opdoen daar we 2 trainingsduiken gaan maken. De TMX 45/50 is ook een hele goede voorbereiding voor als je dieper dan 50 meter met Helium wilt gaan duiken. Denk aan de TEC Trimix 65 of volledige Trimix cursus.

Tijdens deze Specialty zal je gecertificeerd worden om normoxic te duiken met 21 % zuurstof en maximum 20% helium in je mengsel. De maximum decompressietijd is 20 minuten. Vooraf aan de duiken krijg je een theorie sessie. Verder wordt er veel aandacht besteed aan de planning en voorbereiding van de duiken. Ook wordt elke duik serieus nabesproken.

Voorvereisten
  • PADI Tec 45 of 50 brevet

  • Medische verklaring, ondertekend door een duikarts

  • Ingevulde Tec Diver Statement of Understanding

Kosten

€ 359

Duur

2 dagen

Vereisten

Tec 45 of Tec 50

bottom of page