top of page

Tec Trimix 65

Zoek jij avontuur, de diepte, grotten of wrakken? Ga dieper en met meer gassen en volg de Tec Trimix 65 opleiding.

Bij het bereiken van grotere dieptes (40 meter of meer) merk je dat lucht of nitrox als ademgas een narcotische werking kan hebben. Dit komt door de partiële druk van de gassen. Om gasnarcose te voorkomen, verminder je de hoeveelheid stikstof in het mengsel en vervang je deze met helium. Zuurstof, helium en stikstof samen wordt Trimix genoemd. Op deze wijze kun je op grotere dieptes toch helder blijven denken, waardoor het duiken op deze dieptes een stuk veiliger wordt.

De PADI Tec Trimix 65 cursus gaat naar maximaal 65 meter en je maakt gebruik van een zogenaamd normoxic trimixmengsel. Het zuurstofpercentage ligt hierbij zodanig dat het mengsel veilig aan de oppervlakte geademd kan worden. Helium werkt nadelig op je decompressieschema, waardoor je decompressiestops langer worden. Om deze reden ligt de nadruk bij de trimix cursussen voornamelijk op veiligheidsprocedures en het tot in de uitersten beheersen van de duikvaardigheden. Elke duik wordt uitgebreid gepland en besproken.

De PADI Tec 65 cursus is de eerste stap naar grotere dieptes, niet verplicht, je kan ook direct de PADI Tec Trimix cursus volgen vanuit de Tec 50 opleiding. De cursus is een tussenstap tussen de Tec 50 en de Full Tec Trimix cursus en e bouwt door deze cursus meer ervaring op alvorens je naar nog grotere dieptes gaat.


De Tec 65 cursus bestaat uit een theorie sessie, waarin de belangrijkste aspecten van het duiken met trimix worden behandeld, een theorie examen, een beschutwater sessie en er zijn 5 buitenwaterduiken.


Vereisten vooraf
  • PADI Rescue Diver brevet (of equivalent)

  • PADI Tec 50 brevet (of equivalent)

  • Tenminste 150 gelogde duiken hebben

  • Medische verklaring, ondertekend door een duikarts

  • Ingevulde Tec Diver Statement of Understanding

Doe de theorie in Nederland en de TEC Trimix cursus duiken in Sharm el Sheikh of Malta. Vraag naar de mogelijkheden. We hebben goede contacten met gecertificeerde instructeurs in het buitenland.

Kosten

nader te bepalen

Duur

5 dagen

Vereisten

Rescue, Deep, 150 duiken

bottom of page