top of page

Onderwater Navigatie

Prijs

€ 219

Duur

1-2 dagen

Over de Specialty

Vereisten

10 jr, Open Water

adaptive-support.jpg
Adaptive-support

Kom je boven water al nooit waar je moet zijn? Dan zal het onder water misschien nog veel moeilijker zijn. Je hebt je je misschien er wel eens over verbaasd tijdens de opleidingen of tijdens duiken die je maakte, hoe komt het toch dat de Divemaster of instructeur die de duik leidde nauwkeurig terugkwam op de plaats van vertrek van de duik. Zelf had je geen idee waar je zat en opeens was je terug. Dat zal je niet meer gebeuren na het afronden van de Padi Navigatie speciality.


Goede navigatievaardigheden zijn erg belangrijk. Je gebruikt het simpelweg elke duik en het scheelt je ook een hoop tijd. Zowel in water met goed zicht, als in water met minder zicht en uiteraard ook tijdens nachtduiken. We leren je gebruik te maken van kompasnavigatie en verder leer je ook gebruik te maken van natuurlijke navigatie. Hierbij moet je denken aan stroming, zon, golven en de contouren van de bodem/riffen etc.


Voordelen van het goed kunnen navigeren zijn er te over: je bent in staat je duik beter te plannen, je bespaart lucht, voelt je zekerder door te weten waar je bent en je bent ook instaat om daadwerkelijk je duik planning uit te voeren.

bottom of page