top of page

Onderwater Navigatie

Prijs

€ 219

Duur

1-2 dagen

Over de Specialty

Kom je boven water al nooit waar je moet zijn? Dan zal het onder water misschien nog veel moeilijker zijn. Je hebt je je misschien er wel eens over verbaasd tijdens de opleidingen of tijdens duiken die je maakte, hoe komt het toch dat de Divemaster of instructeur die de duik leidde nauwkeurig terugkwam op de plaats van vertrek van de duik. Zelf had je geen idee waar je zat en opeens was je terug. Dat zal je niet meer gebeuren na het afronden van de Padi Navigatie speciality.


Goede navigatievaardigheden zijn erg belangrijk. Je gebruikt het simpelweg elke duik en het scheelt je ook een hoop tijd. Zowel in water met goed zicht, als in water met minder zicht en uiteraard ook tijdens nachtduiken. We leren je gebruik te maken van kompasnavigatie en verder leer je ook gebruik te maken van natuurlijke navigatie. Hierbij moet je denken aan stroming, zon, golven en de contouren van de bodem/riffen etc.


Voordelen van het goed kunnen navigeren zijn er te over: je bent in staat je duik beter te plannen, je bespaart lucht, voelt je zekerder door te weten waar je bent en je bent ook instaat om daadwerkelijk je duik planning uit te voeren.


Als je niet weet hoe je gebruik moet maken van een kompas of van natuurlijke oriëntatiepunten, kun je onderwater snel gedesoriënteerd raken. Leer hoe je gemakkelijk de weg terug naar de boot of de kust kunt vinden zonder naar de oppervlakte terug te moeten keren. Je vermijdt dan ook lange, vermoeiende zwemtochten.


Volg deze cursus als je dat wilt

  • Verbeter je navigatievaardigheden

  • Vind de boot terug zonder daarvoor naar de oppervlakte te moeten opstijgen

  • Leer te navigeren aan de hand van natuurlijke oriëntatiepunten


Leren hoe

  • Maak gebruik van een duikkompas

  • Navigeer door meerdere keren af te slaan

  • Schat afstand onderwater in

Vereisten

10 jr, Open Water

bottom of page