Wrakduik Specialty

Je laat je naar beneden zakken en je waant je even terug in de tijd. Als je de bodem nadert, begint zich een herkenbare vorm af te tekenen. Eerst zie je een rechte lijn, dan een rond raam. Vervolgens verschijnt er een schip voor je. Als je naar het wrak kijkt, komen heden en verleden bij elkaar. Of het wrak nu opzettelijk of per ongeluk is gezonken, of het om een gezonden schip, vliegtuig of auto gaat, de roep van een wrak is voor duikers bijna onweerstaanbaar. Via deze specialty krijg je de vaardigheden, theorie en de procedures die je nodig hebt om de roep van wrakduiken te beantwoorden. Je maakt vier duiken.

Verplicht: PADI Advanced Open Water Diver (of kwalificerend brevet van een andere organisatie) en minstens 15 jaar oud 

 

Voor de meer ervaren duiker organiseren wij Wrakduik specialties op de Noordzee.

De zeebodem biedt een scala aan wrakken. Rondom wrakken zal je altijd veel vis zien zwemmen. Voor de fotografen de moeite waard de begroeide wrakken op de gevoelige plaat vast te leggen. 

Dit type duiken vraagt iets meer van je dan de gemiddelde Zeelandduik. Je hebt te maken met soms flinke stroming en het weer is niet altijd zo rustig. Wel heb je vaak mooi zicht en zijn de wrakken waar je op duikt een haven voor heel veel vis. Voor deze opleiding moet je Rescue Diver zijn. Om de Noordzee wrakduik specialty te kunnen volgen moet je al een keer op de Noordzee hebben gedoken. Peter van Ling is onze zeer ervaren Noorzee instructeur. Het aantal cursisten is maximaal 2. 
Meer info zoetermeer@divepost.nl

Aanmeldingformulier Specialty

Image CAPTCHA
Vul de letters in uit de afbeelding.