Navigatie Specialty

Kom je boven water al nooit waar je moet zijn?

Dan zal het onder water misschien nog veel moeilijker zijn. Je hebt je je misschien er wel eens over verbaasd tijdens de opleidingen of tijdens duiken die je maakte, hoe komt het toch dat de Divemaster of instructeur die de duik leidde nauwkeurig terugkwam op de plaats van vertrek van de duik. Zelf had je geen idee waar je zat en opeens was je terug. Dat zal je niet meer gebeuren na het afronden van de Padi Navigatie speciality.

Goede navigatievaardigheden zijn erg belangrijk. Je gebruikt het simpelweg elke duik en het scheelt je ook een hoop tijd. Zowel in water met goed zicht, als in water met minder zicht en uiteraard ook tijdens nachtduiken. We leren je gebruik te maken van kompasnavigatie en verder leer je ook gebruik te maken van natuurlijke navigatie. Hierbij moet je denken aan stroming, zon, golven en de contouren van de bodem/riffen etc.

Voordelen van het goed kunnen navigeren zijn er te over: je bent in staat je duik beter te plannen, je bespaart lucht, voelt je zekerder door te weten waar je bent en je bent ook instaat om daadwerkelijk je duik planning uit te voeren.

Aanmeldingformulier Specialty

Image CAPTCHA
Vul de letters in uit de afbeelding.